Oldal kiválasztása

Biciklizni tanulás

Az első és legfontosabb, hogy megfelelő biciklit válasszunk. Bár sokan úgy állnak hozzá, hogy „úgyis kinövi”, vagy „tönkreteszi”, „úgyse tud rá vigyázni” … és ugyan a feltevésekben van igazság, a minőségi választás sosem rossz döntés, mindig meghálálja magát. Egy prémium márkás biciklivel nullára redukálódik annak az esélye, hogy a kerékpár hibája esetleg elvegye a gyerek kedvét a tekeréstől, vagy, hogy balesetet szenvedjen miatta. Csúcsminőségű prémium biciklikért kattints IDE!

A Royalbaby biciklik a lehető legmodernebb technikával felszerelkezve várják, hogy nyeregbe pattanjanak a lelkes kis bicajosok. A könnyű váznak köszönhetően nem igényel segítséget a tologatás sem, és nem kell attól tartani, hogy megüti a gyereket, ha véletlenül rádől. A professzionális fékek tűpontos megállást eredményeznek, ami szintén a biztonságot fokozza. A technikai újdonságokkal felszerelt bicikli mellé pótkerekeket is illeszthetünk, hogy biztosabb kerekeken guruljanak a kezdők, de a nagyanyáinktól ismert hagyományos seprűnyeles módszert sem kell elvetni. A nagyon bizonytalan, félénk kerékpáros tanoncoknak megnyugtató lehet, ha egy biztos kéz kíséri őket az első néhány útjukon.

védőfelszerelésről feltétlen gondoskodjunk, mielőtt először bicajra ültetjük a gyereket. A bukósisak a legfontosabb, de jópár könnycsepptől megkímélhetik a csöppségeket a horzsolásoktól és sérülésektől védő kesztyűk, könyök és térdvédők.

Játék a biciklivel

Az utcán fel s alá, vagy a kertben való körkörös tekerés a gyakorlottabb gyerekeknek unalmassá válhat. Szuper időtöltés lehet viszont, ha a kertben kiépítünk egy valódi városkát: kereszteződéseket, boltokat, benzinkutat és zebrákat telepítünk, térképet rajzolunk hozzá, bejelöljük hol van az iskola, és a játékbéli szülők munkahelye. Más játékokat, különböző korosztályokat is bevonhatunk, és létszámbeli korlátra sincs szükség. Míg a kisebbek lábbal hajtós motorokon, a nagyobbak pótkerekes, vagy pótkerék nélküli bicikliken róhatják az „utcákat”. Kioszthatunk szerepeket is, mint rendőr vagy mentős, boltos és benzinkutas. Egy balesetet imitálva az elsősegélynyújtás alapjait is érdemes ismertetni velük. A gyerekek a közlekedés szabályaival is megismerkedhetnek ezáltal, ráadásul a szórakoztató szerepjáték a személyiség fejlődésének is fontos állomása.

A fejlesztő funkcióin túl maga a mozgás eleve pozitív tényező, megelőzi a különböző mozgásszervi deformitásokat, és edzi a tüdőt a helyes légvételre. Arról nem beszélve, hogy a biciklizés bármelyik üres délutánon remek közös program és kikapcsolódás az egész családnak – pattanjatok nyeregbe!